+Facebook

+Twitter

+Ask.fm

+Tumblr

Dope ▲

Hello. I wish I lost weight as fast as I lose motivation. Product of 1994. Believe it or not, cherish your moment with your friends cause you no longer allow to be a student on high school.


+FOLLOW HOME ABOUT STUFF VVIP PERSON

FootPrints ▲

Leave your footprints here.


Leave your footprints. Thank you?

Ask Me ▲



Wish List ▲

SPM
IPAD
NIKON D500
FOLLOWER 1000
GALAXY NOTE
STPM
NIKAH



8 Sparkles ?




HARI ASRAMA TERBUKA & FIESTA KOKO
Friday, May 3, 2013 | 6:43 AM | 4 comments

Assalammualaikum world. So, LAMA GILA TAK UPDATE BLOG SERIOUS! This is short update form me. I've nothing idea what to update. Yes. I'm back. Rindu tak rindu tak? Gedik nakharom. 

image

Gila punya lama tak update blog sampai password kali ke-10 baru dapat Log In. Ini sebab PBS punya pasal plus homework yang banyak mcm bendera UMNO dekat jalan raya then gila kentang  punya busy mengalahkan Anwar Ibrahim berkempen. Y U N O? Tapi tak pelah PBS so far dah buang dalam tong sampah (maksudnya dah siap). So currently, dekat rumah duduk bawak ketiak mak sebab minggu ni minggu budak asrama balik. Tak tahulah Ahad ni nak balik ke tak sebab sekolah guna utk Pilihan Raya. Malas semak nak kepala otak, balik hari Isnin ptg maybe? Any volunteer nak temankan aku? Ha, budak asrama?  

Back to the story. So, bila dapat tahu yang 27/4 ada Fiesta Koku budak asrama mesti pakat dok fikir tema nak hias dorm nanti. Lol mcm mcm tema nak buat tapi mcm tak jadi je. HAHAHHA Mula-mula plan mcm nak buat tema "Laut". Tapi mcm susah je nak buat. Then lepas fikir balik, lepas bincang dengan roomate semua sepakat nak buat tema "MARVEL STUDIOS"



Nasib baik dorm aku sikit je org, ada 8 org je. LOL. Then semua pakat pilih superhero masing-masing. HAHAHHAHAHAHAHAHA

Jalul - Superman
Pyan- Iron Man
Me (Comel) - Hulk
Pali(Nama Siang)- BatMan
Boy- The Thing(Org batu dlm Fantastic Four)
Alip - Green Latern
Amin - SpiderMan
Ayish - Captain America

Semua pakat pilih superhero, semua tak nak kalah. Aku memang pilih "HULK" la cerita dia ikut badan kan? So balik hari Ahad dah start dah hias dorm. This year excited nak menang lagi sebab last year menang. Aku selalu satu dorm dengan "Amsyar" since F3 lagi then selalu menang HAHAHHAAHAH *evil laugh* So, this year "Amsyar" bukan satu dorm dengan aku lah. Dia Dorm B, me Dorm E. Sedih betul. 

CERITA LAMA


2011
Masa aku F5 aku Dorm A. Tema Paul Smith kalau tak silap la. Lupa dh sebab dh lama. Bukan nak belagak or bangga or kembang or sebagainya dorm ni jadi Johan cukup. Bukan senang Aspura nak menang. HAHHAHAHAHA


2012
So, this is last year punya dorm. Ini Dorm D and waktu ni tema dorm Tadika. HAHAHAHA Mcm budak budak right? Last year menang lagi okey! Johan again and again. HAHAHA Aspuri jgn jealous okey? HAHAHHAH
........................................................................................................................

Cerita utk this year pulak. So, semua pakai bg duit dorm satu kepala RM15. RM15 X 8 orang = RM120. Sebenarnya duit ni tak cukup pon nak beli barang semua. Cuci gambar, kertas warna, gam, gunting, belon, riben, polysetrin and so on mcm mcm lagi la. Serious tak cukup kena collect lagi nak back up duit aku and "Jalul" yang dah guna. And aku rasa dorm aku yang paling awal beli barang dorm sebab takut habis kertas warna. LOL

So, hari Ahad dah start dah nak hias dorm ni. Semua dorm tak nak kalah serious. Tambah dorm si "Amsyar". Rasa mcm ada fight this year sebab "Amsyar" dah berpisah dengan aku. HAHAHHAHA
 Setiap malam gila kau tido lewat pukul 4-5 pagi sebab nak siapkan dorm. *Kalau belajar tak pon mcm ni* So bila dah tido lewat esok confirm bangun lewat.
Then bila dekat sekolah and I was like


And wajib pinjam bahu si "Pali" utk cover aku tido HAHAHAHAH


Dalam kelas mengantuk gila serious. Nasib teacher Ting faham budak asrama dia bagi tido 10 minute. Baik kan dia? HAHAHHAA Thanks teacher.

Mula-mula................................Hias........................................

Locker
Susah gila hias loker kali ni. Nak lukis badan Superhero memang makan masa. Nasib baik Pyan tolong buat. HAHAHHAHAHAHA. Kepala diaorang aku tukang print. Habis dakwat aku.



Kelakar right? HAHAHAHA Badan kecil kepala nakharom besar. HAHAH


Them

Next....

Carta Organisasi Dorm
Kelakar sebab ada gambar Ayahda Rizal Ketua Warden Asrama. Juri cakap kami letak gambar dia sebab nak bodek markah. Ehh mana ada okey, kami sayang dia. *krik krik krik krik* 




 Next......

 Birthday's Corner
LOL semua bajet hot posing. HAHA Cantik tak cantik tak?
Penat betul buat cupcake dia ni. HAHHAHAHAHAHA



Next.......

Duty Roaster Dorm
Ini memang wajib ada sebab kalau tak ada semua akan malas kemas dorm HAHAHA kecuali si "Amin". Nasib baik me bertugas dengan "Pali" hari Rabu sebab senang sikit. 


Next.....

Hereoes's Profile
Part ni paling kelakar HAHAHAHA. Semua orang merepek buat dia punya profile HAHA Stupid gila.



This is my profile as "HULK"


SO AT THE SAME TIMES
This year Exco Asrama kena berniaga mcm biasa waktu Hari Koku nanti. Ayahanda Rizal and Kak Long kawasan Sitiawan(Cikgu Zuraini) nak kitaorang amek gerai time Hari Koku nanti. So, menu yang nak jual nanti, memang tak pernah berubah dan aku rasa tak akan pernah berubah iaitu Ayam Goreng, Kerepok Lekor, Laksa Mee Pangkor and air. Lol this year ada menu baru "KEROPOK PEDAS PRESIDENT" HAHAHHAHAHAHAHAHAHA



Hari Jumaat malam semua dah prepare barang siang ikan, siang ketam, potong bawang, hiris kobis, gunting cabai kering, rendam cabai, asingkan biji dia, pisah kan kulit udang. HAHA And mcm mcm lagi prepare masak utk esok. So, plan esok nak masal pukul 4 pagi. Then Exco Aspuri punya excited nak masak awal punya bangun. Nama pon janji Melayu kan, Aspura bangun lewat sikit pukul 5 baru turun. *lewat sikit* . Lawak gila bila *Intan* Jerit kejutkan kami suruh turun.

*Bammmmmmmmmmmmmmmm*
*Jalullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll*
*Pyannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn*
Turun, dah pukul 5 dah ni nanti lewat.
Bangun
And I was like this bila dengar dia jerit.............

image


So, esok pagi siap siap prepare utk jual. Aku tak banyak tolong gerai sangat.
Aku tak berniaga sebab nanti tak boleh jalan jalan. Hehehehe



*Pipi Mamu*
Gerai Asrama. Amboi manis sungguh muka Kak Ton ni punya nak tarik pelanggan mai gerai dia. Mai mai 2 seringgit, 2 seringgit.
 HAHAHAHAH


Tapak gerai asrama nasib baik strategik. Habis semua barang dijual. Alhamdullilah.
..................................................................................................
Btw, this is dorm B, dorm si "Amsyar" yang aku cakap tadi. Cantik right?


So, harap sangat dorm E tahun ni jadi Johan lagi k? Wish me luck. LOL HAHAHAHA








Papan kenyataan dekat luar. Kesian kain pelekat Faris jadi mangsa keadaan HAHAHHAHAHAHAHAHAH


Cantik kan? HAHAHAHHAHAHAHAHA *SYOK SENDIRI*


Me and "Pali"


ASPURI JANGAN JEALOUS SEBAB:-
"Dorm dan Blok yang paling kreatif ialah Blok A(Aspura), jadi lepas ni, prep kamu tak perlu pakai kasut."
-En. Ahmad Rizal Bin Ahmad Zambri.
Ketua Warden SMK Ahmad Boestamam.
That all for today. Tak tahu nak update dah. Dah Bye.
Hey I just post this. This is crazy. You just read this? So LIKE it maybe? 
LOL

*bunyi cengkerik*

Assalammualaikum w.b.t



4 Comment(s)
« Previous Post | Newer Post »